غذای نونی زمستانی: خلاصه تجربیات نی نی سایتی
با سرد شدن هوا، میل به غذاهای گرم و راحت که به اصطلاح “نونی” هستند بیشتر میشه. توی این پست، خلاصه ای از تجربیات مامان های نی نی سایتی در مورد غذاهای نونی زمستانی رو جمع آوری کردیم.

این تجربیات به صورت گلچین شده از تاپیک های مختلف نی نی سایت استخراج شده و امیدواریم براتون مفید باشه.
- ✅
آش رشته:
گزینه کلاسیک و محبوب که همیشه جواب میده. - ✅
کشک بادمجون:
با نون داغ، یه شام خوشمزه و سریع. - ✅
میرزا قاسمی:
طعم دودی و دلنشینش تو روزهای سرد حسابی میچسبه. - ✅
حلیم بادمجون:
یه غذای مقوی و سیر کننده برای یه شب زمستونی. - ✅
عدسی:
یه منبع عالی پروتئین گیاهی و فیبر. - ✅
آش جو:
مقوی و مناسب برای سرماخوردگی. - ✅
سیرابی:
با خاصیت درمانی بالا، مخصوصا برای زمستون. - ✅
املت:
سریع و راحت، با هر چی که توی یخچال دارید. - ✅
کتلت:
غذای نوستالژیک و خوشمزه برای تمام سنین. - ✅
کوکو سیب زمینی:
ساده و سیر کننده. - ✅
کوکو سبزی:
با سبزی تازه و معطر، یه انتخاب عالی. - ✅
خوراک لوبیا:
با قارچ و سیب زمینی، یه شام گرم و دلچسب. - ✅
املت پیتزایی:
یه املت هیجان انگیز برای بچه ها. - ✅
یتیمچه:
یه غذای سبک و گیاهی با طعم فوق العاده. - ✅
نان و پنیر و گردو:
یه شام ساده و سریع برای شب های سرد. - ✅
نیمرو:
سریعترین و راحت ترین گزینه برای یه شام فوری. - ✅
خوراک عدسی با سیب زمینی:
یه گزینه اقتصادی و سیر کننده. - ✅
خوراک بادمجان با گوجه و پیاز:
یه غذای خوشمزه و سبک. - ✅
آش بلغور:
مقوی و سیر کننده، با طعم متفاوت. - ✅
حلیم:
مخصوصا برای صبحانه های سرد زمستونی. - ✅
خوراک کدو حلوایی:
شیرین و خوشمزه، یه دسر یا شام سبک. - ✅
سوپ جو پرک:
سریع و راحت، مناسب برای سرماخوردگی. - ✅
پنیر برشته:
یه شام ساده و سریع با طعم نوستالژیک. - ✅
اشکنه:
یه غذای سنتی و خوشمزه برای شب های زمستون.
غذای نونی زمستانی: تجربیات نی نی سایتی ها
آش رشته، گرمابخش شب های سرد
آش رشته یکی از محبوب ترین غذاهای نونی زمستانیه.توی نی نی سایت خیلی ها دستور پخت های مختلفی رو به اشتراک گذاشته بودن، از آش رشته ترش با سرکه و نعناع داغ فراوون گرفته تا آش رشته غلیظ و کشدار با مقدار زیادی پیاز داغ.یکی از نی نی سایتی ها می گفت برای خوشمزه تر شدن آش، یکم قره قروت بهش اضافه می کنه.یکی دیگه می گفت قبل از اضافه کردن رشته، حبوبات رو خوب بپزید تا آش وا نره.خیلی ها هم تاکید داشتن که نعناع داغ رو با روغن کم و حرارت ملایم درست کنید تا نسوزه و تلخ نشه.
یه کاربر دیگه نوشته بود برای اینکه آش لعاب دار بشه، کمی آرد رو با آب سرد مخلوط و به آش اضافه می کنه.
یکی دیگه می گفت برای خوشرنگ شدن آش، زردچوبه رو توی روغن تفت بدید و بعد به آش اضافه کنید.تزئین آش هم خیلی مهم بود!خیلی ها از کشک، نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ برای تزئین استفاده می کردن.خلاصه که آش رشته یه غذای پرطرفداره که هر کسی به سلیقه خودش درستش می کنه.
عدسی، یه غذای ساده و مقوی
عدسی هم یکی دیگه از غذاهای نونی زمستانی محبوبه. خیلی از نی نی سایتی ها دنبال یه دستور پخت ساده و سریع برای عدسی بودن. یکی از کاربرا می گفت برای اینکه عدسی خوشمزه تر بشه، قبل از پخت عدس، اون رو چند ساعت توی آب خیس کنید. یه نی نی سایتی دیگه پیشنهاد داده بود که برای لعاب دار شدن عدسی، یک سیب زمینی کوچیک رو پوست بگیرید و به عدسی اضافه کنید. خیلی ها هم تاکید داشتن که پیاز رو خوب تفت بدید تا طلایی بشه و طعم خوبی به عدسی بده. یه کاربر دیگه نوشته بود برای طعم دار کردن عدسی، کمی رب گوجه فرنگی و ادویه کاری بهش اضافه می کنه. خیلی ها هم عدسی رو با گلپر سرو می کردن که طعم خیلی خوبی بهش می ده. عدسی یه غذای مقوی و اقتصادیه که برای صبحانه، ناهار یا شام مناسبه.
کله جوش، یه غذای سنتی و خوشمزه
کله جوش یه غذای سنتیه که توی نی نی سایت خیلی ها در موردش سوال کرده بودن و دنبال دستور پختش بودن. یکی از نی نی سایتی ها می گفت برای تهیه کله جوش اصیل، از کشک محلی استفاده کنید. یه کاربر دیگه پیشنهاد داده بود که برای خوشمزه تر شدن کله جوش، گردو رو خوب آسیاب کنید و با پیاز داغ تفت بدید. خیلی ها هم تاکید داشتن که نعناع خشک رو با روغن کم تفت بدید تا نسوزه. یه کاربر دیگه نوشته بود برای رقیق شدن کله جوش، می تونید کمی آب بهش اضافه کنید. خیلی ها هم کله جوش رو با نون خشک محلی سرو می کردن که خیلی خوشمزه می شه. کله جوش یه غذای مقوی و خوشمزه است که می تونه یه گزینه خوب برای شام های زمستونی باشه.
حلیم، یه صبحانه مقوی و انرژی زا
حلیم یکی دیگه از غذاهای پرطرفدار زمستونیه که خیلی ها توی نی نی سایت در مورد روش پختش سوال می پرسیدن. یکی از نی نی سایتی ها می گفت برای تهیه حلیم خوشمزه، از گندم پوست کنده استفاده کنید. یه کاربر دیگه پیشنهاد داده بود که برای پخت حلیم، از گوشت گردن استفاده کنید تا حلیم کشدار بشه. خیلی ها هم تاکید داشتن که حلیم رو مرتب هم بزنید تا ته نگیره. یه کاربر دیگه نوشته بود برای طعم دار کردن حلیم، کمی دارچین و شکر بهش اضافه می کنه. خیلی ها هم حلیم رو با روغن حیوانی و کنجد سرو می کردن. حلیم یه صبحانه مقوی و انرژی زاست که می تونه یه روز پر انرژی رو براتون شروع کنه.






یکی از ترفندهای آش رشته اینه که موقع اضافه کردن رشته حتما آب کش نشه، من همیشه رشته رو مستقیما از بسته به آش اضافه می کنم و بعد شعله رو خیلی کم می کنم تا رشته ها وا نرن. تو عدسی هم سیب زمینی واقعا معجزه می کنه، من یه ترفند دیگه هم دارم که موقع پخت عدس یه حبه سیر کامل پوست کنده میندازم ته قابلمه، طعمش رو خیلی بهتر می کنه. کله جوش من همیشه با سبزی خشک مخصوص درست می شه، یه مشت سبزی قرمه داخلش می ریزیم تا رنگ و بوی بهتری بگیره. تو حلیم هم من پوره خرما رو جای شکر استفاده می کنم، هم شیرین می شه هم خوشمزه تر. یه چیز جالب دیگه اینه که تو خوراک کدو حلوایی اگر کمی زعفران دم کرده بریزید رنگش خیلی زیبا می شه و طعمش رو هم عالی می کنه.